0 0
Linecké koláčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
linecké těsto
2 lžíce švestková povidla
2 dětské piškoty
1 lžíce máslo
1 lžíce vanilkový cukr
0.5 jablko
hrst vlašské ořechy
dle chuti citrónová šťáva

Linecké koláčky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Pokaždé když dělám linecký koláč odkrojím kousek do mrazáku a pak používám na tyto rychlé koláčky k odpolední kávičce. Z těsta utvořím kuličku, rozmáčknu na placičku, zabalím do mikroténového sáčku a odložím do mrazáku. Před použitím nechám volně rozmrznout.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Těsto rozdělíme na dva díly, na pomoučené desce rozválíme na tvar misky a natlačíme dovnitř (nevymazávám). Okraje zařízneme ostrým nožem a ze zbytku, pokud bude, ukoulíme kuličku. Necháme ji chvíli zase v mrazáku. Těsto natlačené do formiček na dně propícháme nožem, zakryjeme pečícím papírem, zasypeme suchými luštěninami a dáme předpéct do trouby vyhřáté na 170 st. C 15 minut. Případně můžeme předpéct i bez luštěnin, ale kontrolujeme, jestli se nám dno nevzdouvá - pokud ano, zatlačíme jej ke dnu lžící.

2
Hotovo

Na malé pánvičce rozehřejeme máslo a když začne zlehka zlátnout, přisypeme cukr. Promícháme a necháme zezlátnout. Jablíčko přepůlíme, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Přisypeme do pánve a dusíme. Zasypeme pokrájenými ořechy, přidáme rozdrcené piškoty, zakapeme citrónovou šťávou a nakonec promícháme s povidly. Směs rozdělíme do předpečených korpusů a navrch nastrouháme zbytek zmrzlého těsta.

3
Hotovo

Dáme zpátky do rozehřáté trouby a dopečeme cca 15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Květák v parmazánové strouhance z horkovzdušné fritézy
další
Lilková pomazánka
předchozí
Květák v parmazánové strouhance z horkovzdušné fritézy
další
Lilková pomazánka

Přidejte svůj komentář