0 0
Hummus z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 ks cizrna konzerva nebo namočená a uvařená doměkka - 1 hrnek
1 ks červená řepa
1 dl olivový olej
1 ks lahůdková cibulka
1 vrchovatá lžíce tahini
1 stroužek česnek
z 1/2 ks citrónová šťáva
1/2 lžičky římský kmín
čerstvě mletý pepř
chilli koření
sůl

Hummus z červené řepy

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Máte-li v těle málo vápníku, sáhněte po tahini. Je to pasta
z rozemletého sezamu. Kromě vápníku obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu očistíme, omyjeme, osolíme, zakapeme trochou oleje a zabalíme do alobalu. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 50 minut.

2
Hotovo

Z cizrny slijeme nálev a nasypeme jí do mixéru nebo kutru. Přidáme upečenou, oloupanou a nakrájenou řepu a česnek. Zalijeme olejem a ochutíme kořením, solí, citrónovou šťávou a tahini. Rozmixujeme na pastu a doladíme dle vlastní chuti. Přimícháme pokrájenou cibulku včetně zelené části.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Dýňové máslo
další
Citrónové sušenky se zázvorem a čokoládou

2 komentářů Schovat komentáře

Těší mě, Tami, že zkusíte náš recept. Věřím, že Vám bude chutnat :). Z červené řepy vařím moc ráda a žádný recept zatím nebyl nepoživatelný 😀

Přidejte svůj komentář