0 0
Mexická vege směs s polentovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Mexická směs
250 g naložených červené fazole nebo předem uvařených
150 g rajčatové pyré
50 g mražená kukuřice
8 ks cherry rajčátka
1 balení Ďobáčky
1 stroužek česnek
1 ks cibule
1 ks zelená paprika
cca 1/2 balení koření Fajita
chilli paprička
sůl
olej
Polenta
100 g instatní polenta
30 g máslo
1 lžička sůl

Mexická vege směs s polentovou kaší

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Mexická směs

  • Polenta

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Toto jídlo bude hotové v cuku letu, takže si nejdřív nachystáme vše potřebné. Rozkrájíme cibuli a česnek na malé kousky, papriku na proužky a rajčátka přepůlíme. Chilli papričku nakrájíme na drobné kostičky.

2
Hotovo

Do kastrolu dáme vařit 9 dl osolené vody a když začne vřit, velmi pozvolna a za intenzivního míchání metličkou do ní vsypeme polentu. Chvíli stále šleháme, abychom si byli jisti, že se neutvořily žádné hrudky. Pak na mírnou teplotu vaříme do zhoustnutí, za občasného zamíchání. Když se kaše vaří asi 10 minut, necháme v ní rozpustit máslo a máme hotovo.

3
Hotovo

Mezitím, co se kaše vaří, rozehřejeme na vyšší pánvi olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem a chilli. Přisypeme Ďobáčky, slité fazole, a taky papriku s kukuřicí. Promícháme. Zasypeme kořením a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rajčatovým pyré a necháme 2 minutky podusit. Nakonec vmícháme rajčata a stáhneme z plotny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Fazolové karbanátky
další
Hovězí po burgundsku s bramborovým pyré

Přidejte svůj komentář