0 0
Hovězí po burgundsku s bramborovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1200 g hovězí maso z krku
100 g špek
100 g máslo
10 ks malé žampióny
8 ks šalotka
1 l červené francouzské víno
1 ks velká cibule
1 ks velká mrkev
kus celer
4 větvičky rozmarýn
4 větvičky tymián
4 stroužky česnek
3 ks bobkový list
majoránka
čerstvě mletý pepř
hovězí vývar nebo 2 kostky bio hovězího bujónu
sůl
olej
Bramborové pyré
10 ks brambory
60 g máslo
cca 1,5 dl mléko
1 dl šlehačka
sůl

Hovězí po burgundsku s bramborovým pyré

Trendy:
  • Masožrout

Na víně rozhodně nešetříme. Kvalitní víno dá hotovému pokrmu šmrnce. A ještě lepší bude, pokud jej uvaříme den předem.

  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborové pyré

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Špek nakrájíme na kostičky, maso na větší kousky, cca 3×3 cm, cibuli a česnek posekáme na kousky. Zeleninu oškrábeme na nakrájíme na kostičky. Žampiony a šalotku oloupeme na překrájíme jen na čtvrtky. Dáme si je stranou na závěrečné ozdobení.

2
Hotovo

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a rozškvaříme na něm slaninu. Když zezlátne, přisypeme maso a zprudka opečeme. Nejdřív pustí šťávu, kterou necháme vydusit. Opečené maso se špekem přendáme do mísy, do kastrolu přikápneme trochu oleje a opečeme dozlatova nakrájenou cibuli s česnekem a zeleninou. Přidáme bylinky a koření. Vrátíme zpátky opečené maso a vše zalijeme láhví červeného vína a vývarem (případně přihodíme bujónové kostky). Přiklopíme pokličkou. Pokud nás netlačí čas, v této fázi můžeme nechat naložené maso přes noc odstát.

3
Hotovo

Kastrol s pokladem zlehka dusíme aspoň dvě hodiny, ideálně v troubě, abychom se o něj nemuseli moc starat. Během dušení občas promícháme a je-li to nutné podlijeme troškou horké vody.

4
Hotovo

Na konci přípravy osolíme dle chuti a rozpustíme ve šťávě máslo. Chuť můžeme podpořit panákem koňaku.

5
Hotovo

Na troše osoleného másla opečeme na čtvrtky rozkrájené žampiony a šalotky, které použijeme na ozdobení masa na talíři.

6
Hotovo

Přibližně 30 minut před dokončením přípravy masa uvaříme oloupané brambory v osolené vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a ohřátou smetanu s mlékem a rozšťoucháme dohladka.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mexická vege směs s polentovou kaší
další
Krémová polévka z červené čočky
předchozí
Mexická vege směs s polentovou kaší
další
Krémová polévka z červené čočky

Přidejte svůj komentář