0 0
Pečená mladá mrkev s arašídovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
svazek mrkev
olivový olej
čerstvý koriandr
granátové jablko
čerstvě mletý pepř
sůl
Arašídový dip
100 g arašídové máslo 100% neochucené
100 ml olivový olej
2 lžíce sojová omáčka
1 lžíce med
1 lžíce limetová šťáva
1 lžička rýžový ocet
1 lžička česnekový prášek
1 lžička strouhaný zázvor
špetka sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečená mladá mrkev s arašídovým dipem

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Dnes populární arašídové máslo použili jako první Aztékové
v 1. století, avšak pouze jako lék proti bolesti zubů.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Arašídový dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev omyjeme kartáčkem a odstřihneme nať tak, aby nám zůstaly ještě krátké stonky. Do rukou si nalijeme trochu olivového oleje a mrkve jím potřeme. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a upečeme dozlatova. Cca 18 minut při 180 st. C.

2
Hotovo

Mezitím si připravíme arašídový dip tak, že smícháme dohromady všechny uvedené suroviny a vidličkou našleháme. Upečenou mrkev naservírujeme na talíř, posypeme natrhaným koriandrem a semínky granátového jablka. Dip k namáčení mrkve přiložíme v mističce.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Květák zapečený v bešamelu
další
Zvěřinový guláš
předchozí
Květák zapečený v bešamelu
další
Zvěřinový guláš

Přidejte svůj komentář