0 0
Podzimní pórková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Podzimní pórková polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kardamom je poměrně drahé exotické koření pocházející z Indie. Uklidňuje organizmus, a také mu pomáhá vyrovnat se s nepříznivými účinky sladkých jídel.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na másle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a po chvíli i pokrájený pórek. Okořeníme zázvorem, skořicí, chilli, pepřem a kardamomem a chvilku restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujóny a vaříme do změknutí brambor, cca 10-15 minut. Polévku rozmixujeme, zjemníme kokosovým mlékem a dochutíme citrónovou šťávou. Ještě chvilku prohřejeme.

2
Hotovo

Na pánvi nasucho opražíme semínka. Pak na pánev kápneme trochu olivového oleje a minutu na něm restujeme nadrobno nakrájenou zelenou část pórku. Fakt jen chviličku, aby nezačal hnědnout. Obojí použijeme na ozdobení polévky na talíři.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Francouzská bageta
další
Italské krémové košíčky z listového těsta
předchozí
Francouzská bageta
další
Italské krémové košíčky z listového těsta

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář