Ingredience
Přírodní řízek
- 2 vepřové řízky
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce máslo
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Mrkvové pyré
- 4 větší mrkev
- 40 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že omyjeme a oškrábeme mrkev. Nakrájíme ji na kusy a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka. Bude to trvat asi 25 minut. Z měkké mrkve slijeme vodu, vhodíme k ní máslo a rozdrtíme šťouchadlem na brambory. Dle chuti dosolíme. |
2 Hotovo | Mezitím, co se vaří mrkev nachystáme řízky. Plátky masa naklepeme paličkou z obou stran tak, aby výsledné plátky byly tenké. Po obvodu je paprskovitě nakrojíme ostrým nožem, aby se při pečení nekroutily. Osolíme, opepříme a lehounce obalíme moukou. V pánvi rozpálíme trochu oleje a řízky do ní vložíme. Pečeme z obou stran dozlatova, cca 3 minuty z každé strany. |