0 0
Přírodní vepřový řízek s mrkvovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Přírodní řízek
2 vepřové řízky
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce máslo
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Mrkvové pyré
4 větší mrkev
40 g máslo
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Přírodní vepřový řízek s mrkvovým pyré

Trendy:
  • Masožrout

Původní barva mrkvového kořenu byla žlutá, černá nebo červená. Ke své oranžové barvě přišla dlouholetým pěstěním.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Přírodní řízek

  • Mrkvové pyré

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že omyjeme a oškrábeme mrkev. Nakrájíme ji na kusy a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka. Bude to trvat asi 25 minut. Z měkké mrkve slijeme vodu, vhodíme k ní máslo a rozdrtíme šťouchadlem na brambory. Dle chuti dosolíme.

2
Hotovo

Mezitím, co se vaří mrkev nachystáme řízky. Plátky masa naklepeme paličkou z obou stran tak, aby výsledné plátky byly tenké. Po obvodu je paprskovitě nakrojíme ostrým nožem, aby se při pečení nekroutily. Osolíme, opepříme a lehounce obalíme moukou. V pánvi rozpálíme trochu oleje a řízky do ní vložíme. Pečeme z obou stran dozlatova, cca 3 minuty z každé strany.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Dort z červené řepy
další
Zapečené rybí filé s hráškem
předchozí
Dort z červené řepy
další
Zapečené rybí filé s hráškem

Přidejte svůj komentář