0 0
Ředkvičkový krém

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Polévka
200 g ředkvičky
150 g brambory
2 ks zeleninový bio bujón
2 stroužky česnek
1 dl kokosové mléko
1 ks cibule
1/2 lžičky kurkuma
1/2 lžičky římský kmín
chilli koření
olej
A ještě
30 g dýňová semínka
4 ks ředkvičky
2 stroužky česnek
kousek chilli paprička
olivový olej
řeřicha

Ředkvičkový krém

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Štiplavost u ředkviček způsobují hořčičné oleje. Ty je ochraňují před škůdci. A nám zase dezinfikují celý trávicí trakt.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Polévka

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je k cibuli. Přidáme také na čtvrtiny nakrájené ředkvičky. Chvilku restujeme a pak zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přidáme bujóny, římský kmín, kurkumu a chilli koření. Asi čtvrt hodiny povaříme a potom polévku rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem.

2
Hotovo

Mezitím si na olivovém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek s plátky ředkviček a kousíčky chilli papričky. Nakonec přisypeme ještě dýňová semínka. Jakmile začnou lupat, stáhneme z ohně.

3
Hotovo

Polévku rozdělíme na porce, posypeme restovanými ředkvičkami a čerstvou řeřichou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Sendviče s tuňákovou pomazánkou
další
Tvaroho-makový koláč bez mouky

Přidejte svůj komentář