0 0
Vepřové na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g vepřová plec
2 lžíce hladká mouka
1 velká cibule
1 lžíce sladká paprika část papriky můžete nahradit paprikou uzenou
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Vepřové na paprice

Trendy:
  • Masožrout

Zkuste někdy nahradit část papriky paprikou uzenou. Omáčka tak získá plnější chuť.

  • 95 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso zbavíme tučných částí a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přihodíme k ní maso a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Snížíme teplotu a maso zasypeme paprikou a promícháme. Jen krátce zahřejeme, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Zalijeme horkou vodou, cca půl litrem. Promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Pečlivě hlídáme, co se pod pokličkou děje. Vždy, když se voda tak tak vydusí, znovu podlijeme horkou vodou. Toto opakujeme dokud maso nezměkne.

2
Hotovo

Když maso změkne, vodu necháme naposled vydusit a zaprášíme moukou. Důkladně vše promícháme a zalijeme vlažnou vodou, cca 6 dl. Pořádně rozmícháme, osolíme, opepříme a necháme povařit, aby omáčka zhoustla.

3
Hotovo

Podáváme s knedlíkem, rýží, tarhoňou nebo chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomazánka s uzeným lososem
další
Kávová zrna
předchozí
Pomazánka s uzeným lososem
další
Kávová zrna

Přidejte svůj komentář