1 0
Cuketa plněná mletým masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g mleté vepřové maso
200 g rajčatové pyré
40 g parmazán
3 ks cuketa max. 20 cm velké
3 snítky oregano
3 stroužky česnek
1 ks cibule
mletý pepř
chilli koření
sůl
olej

Cuketa plněná mletým masem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Oregano prý získalo svůj český název "dobromysl", proto, že přináší dobrou náladu, a také potěšení z dobrého jídla.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a česnek a orestujeme. Přidáme maso, zprudka opékáme a promícháváme vařečkou, aby se kousky oddělily od sebe. Cukety podélně rozkrojíme, vydlabeme a dužinu nakrájíme do masa. Okořeníme solí, chilli kořením, oreganem a pepřem. Přilijeme rajčatové pyré. Maso by mělo být dost výrazné, protože lodička z cukety chuť trošku stáhne, ale pozor na přesolení.

2
Hotovo

Do pekáčku nalijeme trochu oleje a vyskládáme na něj cuketové lodičky. Naplníme masovou směsí. Pokud jí je víc, klíďo jí navrstvíme víc nebo obsypeme kolem cuket. Pekáček přikryjeme alobalem a 20 minut zapečeme při 180 st. C. Potom alobal sundáme, zvýšíme teplotu na 190 st. C, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě asi 10 minut zapečeme dozlatova.

3
Hotovo

Cuketové lodičky máme nejradši s bramborovou kaší.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Mangové čatní
další
Cibuláda

Přidejte svůj komentář