0 0
Cuketový nákyp

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 střední cuketa
150 g čedar
100 g hrubá mouka
80 g prosciutto
4 vejce
3 česnek
1 cibule
chilli vločky
olej
sůl

Cuketový nákyp

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Cuketa je báječná zelenina vhodná na přípravu nesčetně receptů. Mimo jiné blahodárně působí na naše střeva a sliznice.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Omyjeme cukety a nastrouháme je na hrubém struhadle. Osolíme, promícháme a necháme v cedníku asi 20 minut okapat. Mezitím nadrobno posekáme cibuli a orestujeme na pánvi na troše oleje. Přidáme i prolisovaný česnek a pokrájenou sušenou šunku. Chviličku ještě restujeme. Do misky nahrubo nastrouháme čedar, přidáme k němu orertovanou cibuli a vyždímanou cuketu a mouku. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vhodíme přímo do cuketové směsi a z bílků s trochou soli ušleháme sníh. Cuketovou směs okořeníme chilli kořením a promícháme. Pak už jen zlehka vmícháme ušlehané bílky.

2
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Přendáme tam připravenou směs a uhladíme. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. a upečeme dozlatova, cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Grilované vepřové ocásky v ostré marinádě
další
Canneloni plněné vepřovým masem s rajčatovou a bešamelovou omáčkou
předchozí
Grilované vepřové ocásky v ostré marinádě
další
Canneloni plněné vepřovým masem s rajčatovou a bešamelovou omáčkou

Přidejte svůj komentář