0 0
Cuketový nákyp s mletým masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g mleté vepřové maso
50 g Grana padano sýr
2 ks cuketa velikost cca 20 cm
2 stroužky česnek
1,5 dl šlehačka
1 hrnek rýže
1 ks cibule
1 lžíce oregano
kečup
sůl
mletý pepř
olej

Cuketový nákyp s mletým masem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve větším kastrolu zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a vařečkou rozdělíme na drobné kousky. Chvilku restujeme. Osolíme, opepříme, přisypeme oregano a stáhneme z plotny.

2
Hotovo

Cukety omyjeme, jednu nastrouháme nahrubo a druhou najemno. Přidáme do kastrolu. Rýži propláchneme vodou a také přidáme k masu. Ochutnáme, jestli je směs dostatečně slaná a okořeněná. Kdyžtak přidáme. Přilijeme šlehačku s rozkvedlaným vejcem a promícháme.

3
Hotovo

Zapékací misku vymažeme olejem a směs do ní přendáme. Uhladíme ke krajům a vydatně polijeme kečupem. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 st. C na 25 minut. Poté alobal odstraníme, nákyp posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších cca 30 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Červená řepa v kořeněném nálevu
další
Škvarkové koláčky s kysaným zelím

Přidejte svůj komentář