Ingredience
- 600 g mleté vepřové maso
- 50 g Grana padano sýr
- 2 ks cuketavelikost cca 20 cm
- 2 stroužky česnek
- 1,5 dl šlehačka
- 1 hrnek rýže
- 1 ks cibule
- 1 lžíce oregano
- kečup
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ve větším kastrolu zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a vařečkou rozdělíme na drobné kousky. Chvilku restujeme. Osolíme, opepříme, přisypeme oregano a stáhneme z plotny. |
2 Hotovo | Cukety omyjeme, jednu nastrouháme nahrubo a druhou najemno. Přidáme do kastrolu. Rýži propláchneme vodou a také přidáme k masu. Ochutnáme, jestli je směs dostatečně slaná a okořeněná. Kdyžtak přidáme. Přilijeme šlehačku s rozkvedlaným vejcem a promícháme. |
3 Hotovo | Zapékací misku vymažeme olejem a směs do ní přendáme. Uhladíme ke krajům a vydatně polijeme kečupem. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 st. C na 25 minut. Poté alobal odstraníme, nákyp posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších cca 30 minut dozlatova. |