0 0
Lasagne se špenátem a salsicciou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
12 plátků lasagne
30 g sýr parmazánového typu
20 g pistácie natural
1 mozzarella
Náplň I.
600 g špalíčky mražený špenát
350 g ricotta
3 stroužky česnek
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Náplň II.
500 g salsiccia
1 cibule
olej
Náplň III.
600 ml mléko
300 ml šlehačka
40 g máslo
30 g hladká mouka
30 g sýr parmazánového typu
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek

Lasagne se špenátem a salsicciou

Trendy:
  • Masožrout

Salsiccia je syrová italská klobása z vepřového nebo telecího masa, okořeněná bylinkami, česnekem, bílým vínem a solí.

  • 90 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Náplň I.

  • Náplň II.

  • Náplň III.

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček 36 x 25 cm

Salsicciu můžeme případně „ošvindlovat“ mletým vepřovým masem orestovaným s kouskem špeku na cibuli s česnekem, zakápnutým bílým vínem a okořeněným solí, pepřem, šalvějí a tymiánem.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Když zesklovatí, přihodíme špalíky povoleného špenátu. Rozehřejeme, osolíme, opepříme a přimícháme ricottu. Necháme rozpustit.

2
Hotovo

V jiném kastrolu připravíme řídký bešamel. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a rozředíme jí teplým mlékem a smetanou. Osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a 10 minut povaříme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný sýr.

3
Hotovo

V další pánvičce rozpálíme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidáme salsicciu vymačkanou ze střívka a za velmi častého míchání a oddělovaní masa opečeme.

4
Hotovo

Mozzarellu nastrouháme, polovinu pistácií posekáme.

5
Hotovo

Pekáček vytřeme olejem a na dno rozprostřeme naběračku bešamelu. Na něj položíme vedle sebe 4 plátky syrových lasagní. Na ně rozložíme salsicciu a posypeme mozzarellou. Zakápneme opět bešamelem a přidáme ještě polovinu špenátu. Zakryjeme další vrstvou 4 ks lasagní. Na ně rozetřeme zbytek špenátu, zalijeme trochou bešamelu a položíme poslední vrstvu lasagní. Zalijeme zbytkem bešamelu, aby byly plátky zcela namočené. Pokud by plátky nebyly úplně zakryté, pomůžeme si ještě trochou šlehačky. Navrch nasypeme jemně nastrouhaný sýr a posekané i celé pistácie.

6
Hotovo

Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme jej do trouby vyhřáté na 180 st. C na 30 minut. Potom alobal sundáme a pečeme ještě 15 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brownies z cizrny
další
Pečená zelenina s kozím sýrem
předchozí
Brownies z cizrny
další
Pečená zelenina s kozím sýrem

Přidejte svůj komentář