0 0
Kuřecí kousky v pomerančové marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g kuřecí prsní řízky
100 g sušené meruňky nesířené
60 g kešu natural
1 ks cibule
olej
Marináda
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce med
2 lžíce olivový olej
2 stroužky česnek
z 1 ks pomerančová šťáva
1 lžička kurkuma
1/2 lžičky skořice
chilli vločky
špetka sůl

Kuřecí kousky v pomerančové marinádě

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vymačkáme šťávu z pomeranče a smícháme jí s olivovým olejem, kurkumou, medem, sojovkou, chilli, skořicí, solí a prolisovaným česnekem. Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky a namočíme do marinády. Necháme je asi 15 minut namáčet.

2
Hotovo

Meruňky nakrájíme na kousky, kešu překrájíme napůl. Cibuli nakrájíme na proužky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli. Z marinády vytahujeme kousky masa a vkládáme na olej. Z obou stran osmažíme. Přihodíme meruňky a kešu a zaliijeme marinádou. Přiklopíme pokličkou a pár minut podusíme. Do doby, než šťávička zahoustne.

3
Hotovo

Podáváme s kuskusem, arabským chlebem nebo třeba i s rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečený patizon plněný tempehem s rajčatovou omáčkou
další
Kuličky z červené řepy
předchozí
Pečený patizon plněný tempehem s rajčatovou omáčkou
další
Kuličky z červené řepy

Přidejte svůj komentář