Ingredience
Krůtí játra
- 400 g krůtí játra
 - 30 ml bílé víno
 - 10 cherry rajčátka
 - 10 g máslo
 - 3 centimetrové proužky špek
 - 2 stroužky česnek
 - 1 cibule
 - 1 lžíce balzamiko krém černý
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - chilli vločky
 - 1 lžíce olej
 Americké brambory
- 6 brambory
 - 1 lžíce olivový olej
 - 1 lžička grilovací koření
 - pár kapek jablečný ocet
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Začneme s brambrami. Omyjeme je, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Namočíme na chvíli do studené vody, pak je osušíme v čisté utěrce. Přesypeme do misky, zakápneme olejem, pokapeme pár kapkami jablečného octa a zasypeme grilovacím kořením. Párkrát prohodíme, aby se všechny kousky obalily a přesypeme buď do horkovzdušné fritézy anebo na plech, budeme-li péct v troubě. V horkovzdušné fritéze pečeme 25 minut při 200 st. C a po cca 8 minutách vždy brambory prohodíme, aby se upekly stejnoměrně. V troubě pečeme cca 35 minut při 190 st. C dozlatova.  | 
2 Hotovo  | Pak si očistíme játra od všech tučných kousků a opatrně odstraníme cévky. Špekové hranolky nakrájíme na kostky a dáme je do rozehřáté nepřilnavé pánve. Když pustí tuk do pánve vložíme játra, opepříme a z obou stran opečeme. Přendáme je do pekáčku, který předem nahřejeme v troubě a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C (teda pokud se tam zrovna nepřipravují brambory).  | 
3 Hotovo  | Do pánve kápneme lžíci oleje a vhodíme cibuli pokrájenou na proužky a česnek rozmáčknutý plochou nože. Restujeme do sklovata a zakápneme vínem. Když vysyčí, přidáme přepůlená rajčata, chilli vločky, balzamiko a malou chviličku opékáme. Pak přidáme kus másla na necháme rozpustit. Už nezahříváme. Játra připravenou směsí ozdobíme na talířích.  | 










