2 0
Restovaná zelenina

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Restovaná zelenina

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechnu zeleninu omyjeme, odstraníme semínka a slupky. Nakrájíme. Papriky na kusy, lilek na plátky, žampióny na čtvrtky, rajčata na půlky, chilli na kroužky, stejně tak lahůdkovou cibulku. Česnek, cibuli a fenykl nakrájíme na plátky. Nakrájené žampióny pokapeme olejem, osolíme, promneme rukama a necháme chvíli odležet.

2
Hotovo

Připravíme si dvě pánve s olivovým olejem a jeden velký kastrol s pokličkou. Rozehřejeme troubu a dáme tam zmíněný kastrol a do něj budeme sypat orestovanou zeleninu, aby nám nevystydla.

3
Hotovo

Na pánvi na oleji postupně orestujeme připravenou zeleninu a vždy přesypeme do kastrolu a přikryjeme pokličkou. Zeleninu vždycky jemně osolíme. Restujeme tak, aby zelenina zůstala trošku křupavá. Na jedné pánvi orestujeme najednou cibuli, česnek, chilli a fenykl a když začne chytat zlatavou barvu, zakápneme je sojovkou. Ta dá následně celému jídlu výbornou chuť.

4
Hotovo

Hotovou zeleninu promícháme dohromady, rozdělíme na talíře a puštěnou šťávičkou zeleninu přelijeme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Francouzská bageta
další
Marokánky

Přidejte svůj komentář