Ingredience
- 350 g rýže Arborionebo Carnarolli
 - 350 g žampióny
 - 150 ml bílé víno
 - 50 g sýr parmazánového typu
 - 40 g máslo
 - 3 stroužky česnek
 - 2 kostky zeleninový bio bujónnebo 1 l vývaru
 - 2 lžíce houbové koření
 - 1 cibule
 - tymián
 - olivový olej
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Nejdřív si připravíme všechny ingredience. Nadrobno nasekáme cibuli s česnekem, očistíme a pokrájíme žampióny, najemno nastrouháme parmazán a připravíme si litr vývaru.  | 
2 Hotovo  | Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přisypeme rýži, houbové koření a chvíli restujeme a mícháme, aby se všechna zrníčka obalila olejem. Zakápneme bílým vínem a necháme vydusit. Pak přilijeme dvě naběračky vývaru, přidáme odraný tymián, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vydusit. Takto pokračujeme tak dlouho, dokud nebude rýže uvařená al dente. Pak ještě přidáme jednu naběračku vývaru, parmazán a máslo. Necháme ještě minutku prohřát a stáhneme z plotny.  | 
3 Hotovo  | Na pánvičce rozehřejeme ještě trochu oleje a nasypeme na něj žampióny. Osolíme a orestujeme dozlatova. Opečené žampióny přimícháme do hotové rýže.  | 












