0 0
Zeleninový salát s grilovaným ovčím sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
80 g baby špenát
2 silné plátky ovčí sýr s bílou plísní
2 moka lžičky zelený pepř naložený
2 lžičky med
1 větší červená řepa
vlašské ořechy
Marináda
6 lžic olivový olej
4 lžíce citrónová šťáva
4 lžíce balzamiko krém černý
2 lžíce javorový sirup
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninový salát s grilovaným ovčím sýrem

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Mimoto, že červená řepa je mega zdravá, přispívá též
k naší kráse. Zlepšuje kvalitu kůže, vlasů i nehtů.

  • 70 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Červenou řepu omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 55 minut. Pak řepu necháme chviličku zchladnout, abychom jí udrželi v ruce a oloupeme. Nastrouháme na "mandolíně" na hranolky a naložíme do marinády (množství ingrediencí je orientační, každý nechť si namíchá dle vlastní chuti). Řepu v marinádě necháme aspoň chvíli odpočívat. Samozřejmě čím déle, tím lépe.

2
Hotovo

Ovčí sýr potřeme tekutým medem, posypeme zeleným pepřem a zapečeme v troubě pod rozpáleným grilem asi 5 minut.
Na talíře rozdělíme omytý a osušený baby špenát, na něj navrstvíme marinovanou řepu, pokapeme marinádou a posypeme posekanými ořechy. Navrch položíme horký ogrilovaný sýr.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Salát z řapíkatého celeru s mozzarellou
další
Kuřecí prsa plněná ananasem v kari omáčce
předchozí
Salát z řapíkatého celeru s mozzarellou
další
Kuřecí prsa plněná ananasem v kari omáčce

Přidejte svůj komentář