0 0
Asijská směs tofu a zeleniny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Vege směs
1 tofu natural
200 ml kokosové mléko
10 lusků čerstvý hrášek
1 malá cuketa
1 červená paprika tenkostěnná
1 cibule
sůl
čerstvý koriandr
olej
Marináda
5 lžic sojová omáčka
5 lžic olej
1 lžíce červená kari pasta
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička med
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Asijská směs tofu a zeleniny

Trendy:
  • Vegetariánské
Kuchyně:

Tofu pochází z Číny, kde se vyrábělo už 200 let před naším letopočtem.

  • 27 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Vege směs

  • Marináda

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív nakrájíme tofu na kostky a namočíme do marinády, kterou připravíme z uvedených ingrediencí. Pěkně metličkou vyšleháme a všechny kousky v ní obalíme. Necháme stát aspoň půl hodiny.

2
Hotovo

Potom párkrát propláchneme rýži, nakonec jí doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme a přivedeme k varu. Když začne vřít, teplotu stáhneme a mírným varem pokračujeme v přípravě. Celkem 12 minut.

3
Hotovo

Následně nakrájíme na proužky cibuli a papriku, na kolečka malou cuketku a vyloupeme hrášky. Rozehřejeme pánev s trochou oleje a orestujeme na něm cibuli. Po chvilce přidáme papriku, cuketu a hrášek. Chviličku opékáme a přidáme tofu i s marinádou. Několik minutek restujeme a pak zalijeme kokosovým mlékem. Necháme 2-3 minutky probublat a stáhneme z plotny. Na talířích posypeme posekaným koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny s bazalkovým pestem
předchozí
Těstoviny s bazalkovým pestem

Přidejte svůj komentář