0 0
Chřestové risotto s pancettou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

380 g rýže Arborio
80 g pancetta
40 g parmazán
40 g máslo
3 ks zeleninový bio bujón anebo lépe zeleninový či kuřecí vývar
3 stroužky česnek
2 dl bílé víno suché
1 ks cibule velká
1 l vroucí voda
1 svazek zelený chřest
1 lžíce citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Chřestové risotto s pancettou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Dokonalé krémové risotto je jedno z jídel, které vyžaduje absolutní pozornost a načasování. A to jak kuchaře, tak strávníků :)

  • 1 hodina
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Svaříme si vodu s bujóny a lžící citrónové šťávy. Chřest omyjeme, odkrájíme nebo odlámeme spodní dřevnaté části, a také poupátka. Středy nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky. Povaříme 2 minuty v nachystaném vývaru. Po dvou minutách je vyndáme děrovanou naběračkou do misky. Do vývaru dáme na minutu poupátka. Také ty vylovíme a necháme na talířku na ozdobení hotového pokrmu. Uvařený chřest můžeme šokově zchladit ledovou vodou, aby zůstal pěkně zelený. Vývar použijeme na uvaření rýže.

2
Hotovo

Pancettu nakrájíme na širší nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Do většího kastrolu nalijeme trochu olivového oleje a polovinu množství nakrájené pancetty na něm osmažíme. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud nezesklovatí. Přisypeme suchou rýži a opečeme ze všech stran. Poté zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a necháme minutku vydusit. Podlijeme trochou vývaru, přiklopíme a zase vydusíme. Tímto způsobem pokračujeme, až bude rýže "na skus".

3
Hotovo

Zbytek pancetty opečeme, na pánvi vytřené olejem, dokřupava.

4
Hotovo

Do rýže přidáme dolijeme zbytek vývaru, přihodíme máslo a sýr a zamícháme. Oboje se v rýži rozpustí. Následně přisypeme všechen chřest, ještě promícháme a hned rozdělíme na talíře. Ozdobíme orestovanou pancettou a neprodleně podáváme.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Plněný Hermelín na grilu
další
Falafel

2 komentářů Schovat komentáře

Recept jsem si přepočítala na dvě osoby a musím říct, že risotto bylo moc dobré. Já dala pouze 1 zeleninový bujón z vaničky. Na můj vkus bylo risotto trošku slanější, i přesto, že jsem jej nesolila. Děkuji za recept !

Dobrý den, Jano, jsem ráda, že risotto chutnalo. Chuť určitě záleží na použitém bujónu. Já používám výhradně Würzl, který není tolik slaný 😛

Přidejte svůj komentář