0 0
Falafel

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Falafel

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Falafel, to jsou cizrnové kuličky pocházející původně z Egypta. Ale jsou tak sexy, že si podmanily pomalu celý Blízký východ a teď oslňují Evropu.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Falafelky

  • Kari dip

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody. Za tu dobu vodu aspoň 1x vyměníme. Za uplynulou dobu z namočené cizrny vodu slijeme a na cedníku ji necháme okapat. Čím míň vody v ní zůstane, tím líp.

2
Hotovo

Mezitím oloupeme cibuli a česnek a omyjeme koriandr. V mixéru nebo elektrickém sekáčku rozmixujeme namočenou cizrnu, cibuli, česnek, římský kmín a koriandr na padrť. Osolíme, opepříme a okyselíme. Promícháme a ochutnáme. Směs by měla být chuťově trochu výraznější.

3
Hotovo

V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje - falafelky by v něm měly být při smažení celé potopené.

4
Hotovo

Z hotové směsi tvoříme v dlaních koule velikosti větších blum. Ruce si průběžně oplachujeme vodou, protože jdou potom koule líp tvarovat a nelepí se na ruce. Pořádně je dlaněmi upěchujeme a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Pokládáme na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.

5
Hotovo

Připravíme si dip. Z papriky odstraníme semínka a okurku oloupeme. V sekáčku nahrubo rozmixujeme s cibulkou, rajčetem, koriandrem a dochutíme drceným česnekem, solí, pepřem, chilli kořením a citrónovou šťávou.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Chřestové risotto s pancettou
další
Crumble koláč s rebarborou

Přidejte svůj komentář