0 0
Fazolové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

255 g nakládané nebo vařené červené fazole
210 g vařené ječné kroupy
140 g cuketa
20 g strouhanka
20 g jemné ovesné vločky
2 stroužky česnek
1 vejce
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce lahůdkové sušené droždí
1 lžíce majoránka
sůl
muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
A ještě
na obalení strouhanka
na smažení řepkový olej

Fazolové karbanátky

Trendy:
  • Vegetariánské

Fazole vařím vždy s kouskem mořské řasy Kombu nebo Wakame. Řasa obohatí fazole
o minerální látky
a sníží nadýmání.

  • 120 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole, pokud použijeme suché, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Ráno vodu vyměníme a fazole uvaříme doměkka, cca 1,5 hodiny (doporučuji vařit celý sáček a zbylé okapané fazole rozdělit do mikroténových sáčků, zabalit a zamrazit na příště). Stejně naložíme i s kroupami.

2
Hotovo

Cuketu omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme jí, promícháme a necháme okapat na cedníku. Následně ještě lžící vyždímáme. Uvařené (nebo naložené) fazole a kroupy také necháme okapat a pak rozmixujeme v sekáčku nebo pomeleme na strojku. Smícháme s cuketou, vejcem, vločkami, strouhankou, droždím, kořením, hořčicí a solí. Doladíme dle vlastní chuti.

3
Hotovo

Ze směsi utvoříme 10 karbanátků, které pevně zmáčkneme v dlaních a obalíme ve strouhance. Usmažíme na pánvi na troše oleje z obou stran dozlatova. Podáváme třeba s bramborovým salátem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Švestkové crumble řezy s mákem
další
Crumble řezy s kokosem a meruňkami
předchozí
Švestkové crumble řezy s mákem
další
Crumble řezy s kokosem a meruňkami

Přidejte svůj komentář