0 0
Křenová krémová polévka s toustíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

5 lžic jemně nastrouhaného čerstvý křen
3 ks brambory
2 ks zeleninový bio bujón
2 lžíce zakysaná smetana
2 stroužky česnek
1 ks větší petržel
1 ks cibule
chilli koření
mletý pepř
celozrnné pečivo
olej

Křenová krémová polévka s toustíky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Křen je kořen nabitý vitamíny
a minerály. Zvlášť v době chřipek je to dobrý parťák.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory nakrájíme na kousky, křen nastrouháme najemno, petržel nakrájíme na kolečka, cibuli na kousky. V kastrolu rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli, přisypeme brambory a petržel a restujeme. Přidáme 3 lžíce křenu, zalijeme litrem vroucí vody, přihodíme bujóny, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 15-20 minut. Polévku rozmixujeme spolu se zakysankou a zbytkem čerstvého křenu. Polévka čerstvým křenem získá pěkný říz 😛

2
Hotovo

Pečivo nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji.

3
Hotovo

Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme jej společně s kousíčky chilli papričky na trošce oleje.

4
Hotovo

Na talíři ozdobíme polévku orestovaným česnekem, pár kapkami oleje a špízem z opečeného pečiva.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží
další
Banánový chlebíček s čokoládou a brusinkami

Přidejte svůj komentář