0 0
Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 ks krůtí řízky
Marináda
3 lžíce olivový olej
2 lžíce kokosové mléko
z 1 ks limetová šťáva
1 lžíce agávový sirup příp. javorový, rýžový nebo med
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička rybí omáčka
1 ks chilli paprička
1 stroužek česnek
Arašídová omáčka
350 ml kokosové mléko
3 vrchovaté lžíce arašídové máslo
2-3 lžíce sojová omáčka
2 stroužky česnek
1 ks šalotka
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička třtinový cukr
1/2 chilli paprička
trocha sezamový olej příp. olivový
Zeleninový salát
2 ks pak choi nebo ledový salát 2 listy
1 ks vodnice
1 ks mrkev
1 ks tenkostěnná červená paprika
Zálivka
6 stroužků česnek
3 lžíce sojová omáčka
2 lžíce voda
2 lžíce jablečný ocet
2 lžíce med
1 lžíce strouhaný zázvor
z 1 ks citrónová šťáva
1/2 dl sezamový olej příp. řepkový
na posypání sezamová semínka

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
Kuchyně:

Kokosové mléko je bezva zdrojem železa a mědi.

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda

  • Arašídová omáčka

  • Zeleninový salát

  • Zálivka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V podlouhlé misce smícháme sezamový olej s kokosovým mlékem, šťávou z limety, agávový sirup, sojovku, strouhaný zázvor, rybí omáčku, posekanou chilli papričku a prolisovaný česnek.

2
Hotovo

Krůtí maso nakrájíme na tenké dlouhé pásky, které napícháme na špejle (jako bychom překládali papír na harmoniku). Pokládáme do misky s marinádou a důkladně v ní maso smáčíme. Uzavřeme víčkem a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.

3
Hotovo

Mezitím si připravíme arašídovou omáčku. Na sezamovém oleji zpěníme drobně pokrájenou šalotku s prolisovaným česnekem, přidáme cukr, chilli papričku, zázvor, kokosové nmléko, arašídové máslo a sojovku. Chvilku zahříváme, až se chuť ingrediencí dokonale prostoupí a odstavíme z plotny.

4
Hotovo

Připravíme si zeleninu na salát. Mrkev a vodnici nastrouháme, ideálně na V-krouhači, na tenké nudličky, papriku na tenké proužky a salát na kousky. V míse promícháme a těsně před podáváním pokropíme zálivkou a posypeme sezamem.

5
Hotovo

Zálivku si nachystáme v hrnečku vyšleháním prolisovaného česneku se sojovkou, vodou, octem, medem, strouhaným zázvorem, citrónovou šťávou a olejem.

6
Hotovo

Když máme vše nachystáno, rozehřejeme na pánvi trošičku oleje (ideálně se hodí grilovací pánev) a špízky na ní z obou stran rychle opečeme dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Buchtičky se šodó
další
Bedlový guláš

Přidejte svůj komentář