0 0
Makový trhanec – kaiserschmarrn

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml mléko
270 g hladká mouka
60 g mák mletý
30 g máslo
30 g třtinový cukr
20 g rozinky
4 vejce
2 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce rum
vanilka
špetka sůl
na pečení máslo
Dále
30 g třtinový cukr
0,5 dl rum

Makový trhanec – kaiserschmarrn

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Top recepty

Až budete běhat po rakouských Alpách, určitě si na nějaké dřevěnici dejte kaiserschmarrn. Na horském vzduchu chutná vskutku božsky.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Dále

Postup přípravy

Sdílet

K trhanci se skvěle hodí švestková klevela, ovocná přesnídávka anebo jeřabinový kompot.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V mléce rozmixujeme žloutky s vanilkou, zakysanou smetanou, rozpuštěným máslem, rumem, mletým mákem a moukou. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do připravené směsi. Přihodíme rozinky a ještě opatrně promísíme. Na palačinkovači nebo na pánvi rozehřejme trošku másla a opečeme na ní postupně 5 vyšších placek (palačinek). Mezitím si v troubě nahřejeme vyšší plech s cukrem a rumem, až začne rum s cukrem pěnit, překlopíme tam hotovou palačinku a vidličkami roztrháme. Takto pokračujeme se všemi upečenými plackami.

2
Hotovo

Rozdělíme na talíře a podáváme s ovocnými přesnídávkami, klevelou nebo brusinkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lepenice pro vegetariány
další
Kompot z jedlých jeřabin
předchozí
Lepenice pro vegetariány
další
Kompot z jedlých jeřabin

Přidejte svůj komentář