Ingredience
- 1 kuře
 - 150 ml drůbeží vývar
 - 50 g máslo
 - 3 snítky tymián
 - 1 malá cibule
 - sůl
 - kmín
 Příloha
- 8 brambory
 - 150 g čerstvý špenát
 - 100 g libová slanina
 - 1 malá cibule
 - sůl
 - drcený kmín
 - olej
 Salát
- ledový salát
 - citrónová šťáva
 - olivový olej
 - cukr krupice
 - sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Kuře omyjeme a důkladně osušíme. Osolíme zvrchu i zevnitř. Kůži na hřbetu uvolníme a pod ní strčíme dva špalíčky másla (necelou polovinu z odváženého) a omyté snítky tymiánu. Do pekáčku položíme několik půlek špejlí, na ně položíme kuře a posypeme kmínem. Podlijeme horkou vodou, vložíme přepůlenou cibuli a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C bez horkovzduchu.  | 
2 Hotovo  | Omyjeme špenátové listy, důkladně osušíme a pokrájíme.  | 
3 Hotovo  | Po půlhodině pečení oloupeme brambory a uvaříme v osolené okmínované vodě doměkka.  | 
4 Hotovo  | Obrátíme kuře, přilijeme horký vývar, přidáme zbytek másla a pomocí lžíce kuře polijeme. Zvýšíme teplotu na 220 st. C a pečeme ještě půl hodiny.  | 
5 Hotovo  | V nepřilnavé pánvi na troše oleje orestujeme posekanou cibuli a když zesklovatí, přidáme pokrájenou slaninu. Orestujeme a přidáme špenát. Až zavadne, přisypeme uvařené slité brambory. Dle chuti dosolíme, zasypeme troškou drceného kmínu, přidáme máslo a šťouchadlem lehce podrtíme. Ale jen tak, aby nám nevznikla kaše.  | 
6 Hotovo  | Připravíme si salát. Omyjeme listy, natrháme a zalijeme zálivkou z citrónové šťávy, olivového oleje, trošky cukru a špetky soli.  | 










