0 0
Pomazánka z vařeného krůtího masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 vařené krůtí křídlo obrané čisté maso
200 g čerstvý sýr typu žervé
3 stroužky česnek
cca 3 sterilovaná okurka dle velikosti
1 velká cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
chilli koření
pažitka
zelená část jarní cibulka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Pomazánka z vařeného krůtího masa

Trendy:
  • Masožrout
  • 15 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Když kupuji drůbeží maso na vývar, často volím takové, které má hodně masa na následující využití. Třeba krůtí křídla jsou úplně skvělá. Uvařím vývar, který si zcedím, zeleninu vyhodím a čisté maso oberu. Část ponechám do polévky a část využiju na další jídlo. Zeleninu do polévky dávám vždy novou, orestovanou a nadbytek vývaru zamrazím k příštímu použití.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z uvařených křídel obereme čisté maso a pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do pánve nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem orestujeme do lehounce zlatavé barvy. Přihodíme maso, okořeníme chilli, pepřem a solí a chvíli opékáme.

2
Hotovo

Opečené a trochu zchladlé maso přendáme do sekáčku s čerstvým sýrem a hořčicí rozmixujeme. Nakonec přidáme pokrájené okurky, jarní cibulku a pažitku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynutý mazanec s podmáslím
předchozí
Kynutý mazanec s podmáslím

Přidejte svůj komentář