Ingredience
- 280 ml voda
 - 225 g majonéza
 - 50 ml lák z okurek
 - 30 g mražený hrášek
 - 10 kuliček celý pepř
 - 5 vejce
 - 5 kuliček nové koření
 - 3 kyselá okurka
 - 2 bobkový list
 - 1 sáček želatina na vaječnou tlačenku
 - 1 lžíce jablečný ocet
 - 1 lžíce cukr krupice
 - 1 lžička hořčičné semínko
 - 1 mrkev
 - 1 petržel
 - 0,5 červená paprika tenkostěnná
 - kousek celer
 - větší špetka sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme do 280 ml vody a zvolna uvaříme doměkka (aby se nám nevyvařilo moc vody). 3 minuty před dokončením přisypeme povolený hrášek. Uvařenou zeleninu buď vylovíme cedníkem anebo přelijeme přes cedník do jiného kastrolu. Slitý vývar okořeníme pepřem, bobkovými listy, novým kořením a hořčičnými semínky (v ideálním případě toto koření uzavřeme do čajového sítka). Ocukrujeme, osolíme a okyselíme octem. Povaříme 10 minut a necháme zchladnout. Odstraníme koření.  | 
2 Hotovo  | Dáme si uvařit vejce. Od začátku varu vaříme 10 minut. Následně vodu slijeme, vejce natlučeme a zalijeme studenou vodou. Oloupeme. Oddělíme bílky od žloutků a každé zvlášť nakrájíme.  | 
3 Hotovo  | Okurky a papriku nakrájíme na malé kousky. Smícháme s vařenou zeleninou a bílky.  | 
4 Hotovo  | Do zchladlého nálevu přidáme lák z okurek a přisypeme želatinu. Důkladně promícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Potom zvolna zahříváme pod bod varu (vařit se nesmí!!!). Přidáme majonézu a promícháme. Přelijeme přes zeleninu a promísíme. Nakonec opatrně přimícháme žloutky.  | 
5 Hotovo  | Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a směs do ní přelijeme. Zakryjeme fresh fólií a necháme ztuhnout v lednici.  | 











