Ingredience
- 1200 g libová vepřová krkovice
 Marináda na trhané maso
- 2 lžíce jablečný koncentrát
 - 2 lžíce kremžská hořčice
 - 2 lžíce olej
 - 1 lžíce uzená paprika
 - dle chuti chilli koření
 K pečení masa
- 400 g drcená rajčata v plechu
 - 100 ml drůbeží vývar
 - 4 stroužky česnek
 - 4 lžíce worchester
 - 1 velká cibule
 - 1 červená paprika
 - chilli koření
 - olej
 Na hamburger
- 5 brioška
 - 5 listů salát římský
 - 5 lžic majolka
 - 5 lžic kečup
 - 3 rajče
 - 1 červená cibule
 Salát Coleslaw
- 400 g bílé hlávkové zelí
 - 60 g majolka
 - 60 g zakysaná smetana
 - 1 mrkev
 - kus celer
 - 1 lžička cukr
 - 1 lžička sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - 1 lžička jablečný ocet
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Smícháme ingredience na marinádu. Maso očistíme, zbavíme tučných částí a marinádu do něj pořádně vmasírujeme. Odložíme do kastrolu, ve kterém budeme maso péct. Překryjeme fresh fólií nebo zakryjeme pokličkou a necháme odstát v lednici, klidně přes noc.  | 
2 Hotovo  | Než budeme maso péct, necháme ho chvíli stát při pokojové teplotě, aby nebylo příliš studené. Smícháme drcená rajčata s osoleným vývarem, pokrájenou cibulí, nadrceným česnekem, olejem, chilli kořením, worchestrem a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. To vše promícháme a nalijeme k masu. Kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C. Pečeme cca 5,5 hodin. V polovině pečení maso obrátíme. Po této době by mělo být maso měkké, až rozpadavé.  | 
3 Hotovo  | Vylovíme jej z omáčky a pomocí dvou vidliček maso roztrháme na vlákna. Postupně k němu přidáváme omáčku a promísíme.  | 
4 Hotovo  | V mezičase si připravíme salát Coleslaw. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Zasypeme solí (asi 1 lžičku – dle chuti) a rukama pořádně promneme, aby zelí pustilo šťávu. Puštěnou tekutinu slijeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Cukrem ochutíme majonézu a smetanu, doladíme octem a pepřem. Vše důkladně promísíme a necháme v chladu aspoň hodinu odležet.  | 
5 Hotovo  | Hamburgrové briošky prokrojíme napůl a řeznou plochou položíme na rozpálenou pánev. Opečeme dozlatova. Majolku smícháme s kečupem a trochou chilli. Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kroužky. Salát opláchneme a osušíme.  | 
6 Hotovo  | Opečené briošky obložíme salátovým listem, plátky rajčat, na ně navrstvíme trhané maso, přelijeme omáčkou z majolky a kečupu, obložíme cibulovými kroužky a navrch navrstvíme salát Coleslaw. Přiklopíme druhou půlkou briošky a připevníme hamburgrovou špejlí.  | 











