Ingredience
- 500 g krůtí prso
- 220 g chorizo párečky
- 200 ml drůbeží vývar
- 60 ml bílé víno
- 3 jarní cibulka
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce olej
- 1 plná lžíce hladká mouka
- 1 větší cibule
- 1 lžička med
- 1 červená paprika tenkostěnná
- čerstvě mletý pepř
Pečené brambory
- cca 8 brambory
- 1 lžíce kořenící směs na americké brambory
- 1 lžíce olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na měsíčky. Propláchneme je čistou vodou a důkladně osušíme v utěrce. Vysušíme mísu, ve které jsem je máčeli. Brambory tam přendáme, zasypeme kořením a zakápneme olejem. Pořádně promísíme. Plech vyložíme pečícím papírem, brambory na něj rozvrstvíme a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme dozlatova, cca 35 minut. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kousky, česnek rozsekáme. Do kastrolu kápneme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli do lehounce zlatavé barvy. Přihodíme chorizo párečky nakrájené na kolečka, opékáme až pustí tuk a zalijeme vínem. Po chvilce ochutíme česnekem, medem a opékáme další cca 3 minuty. |
3 Hotovo | Přisypeme krůtí maso nakrájené na kousky a necháme pár minutek zatáhnout. Opepříme, zaprášíme moukou a ještě minutku restujeme. Zalijeme vývarem a podusíme přibližně 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí. Přidáme ještě papriku nakrájenou na proužky a už jen 2 minuty prohřejeme. |
4 Hotovo | Úplně nakonec promícháme s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka. |