0 0
Krůtí kousky s chorizo párečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g krůtí prso
220 g chorizo párečky
200 ml drůbeží vývar
60 ml bílé víno
3 jarní cibulka
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 plná lžíce hladká mouka
1 větší cibule
1 lžička med
1 červená paprika tenkostěnná
čerstvě mletý pepř
Pečené brambory
cca 8 brambory
1 lžíce kořenící směs na americké brambory
1 lžíce olej

Krůtí kousky s chorizo párečky

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Pečené brambory

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na měsíčky. Propláchneme je čistou vodou a důkladně osušíme v utěrce. Vysušíme mísu, ve které jsem je máčeli. Brambory tam přendáme, zasypeme kořením a zakápneme olejem. Pořádně promísíme. Plech vyložíme pečícím papírem, brambory na něj rozvrstvíme a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme dozlatova, cca 35 minut.

2
Hotovo

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kousky, česnek rozsekáme. Do kastrolu kápneme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli do lehounce zlatavé barvy. Přihodíme chorizo párečky nakrájené na kolečka, opékáme až pustí tuk a zalijeme vínem. Po chvilce ochutíme česnekem, medem a opékáme další cca 3 minuty.

3
Hotovo

Přisypeme krůtí maso nakrájené na kousky a necháme pár minutek zatáhnout. Opepříme, zaprášíme moukou a ještě minutku restujeme. Zalijeme vývarem a podusíme přibližně 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí. Přidáme ještě papriku nakrájenou na proužky a už jen 2 minuty prohřejeme.

4
Hotovo

Úplně nakonec promícháme s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Salát z řapíkatého celeru s hroznovým vínem
předchozí
Salát z řapíkatého celeru s hroznovým vínem

Přidejte svůj komentář