0 0
Špagety se sýrovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml zeleninový vývar nebo 1 zeleninový bio bujón
350 ml mléko
300 g celozrnné špagety
50 g parmazán
50 g pecorino
5 stroužků česnek
20 g máslo
2 lžíce olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
chilli vločky

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špagety se sýrovou omáčkou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Milujeme italskou kuchyni a na tyto špagety jsme se nechali inspirovat italským restauratérem Alfredem di Leilo.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud nemáme zeleninový vývar, svaříme si v půl litru vody 1 zeleninový bio bujón. Zároveň si ohřejeme mléko a rozpustíme v něm máslo. Do větší a vyšší pánve naliljeme trochu oleje a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Když se rozvoní a česnek začne lehounce zlátnout, opřisypeme pepř, chilli a přilijeme mléko a vývar. Vhodíme i syrové, respektive suché, těstoviny a vařečkou se je snažíme celé potopit a oddělovat od sebe. Když se nám to podaří, promícháme a zakryjeme pokličkou. Uvaříme dle návodu, cca 7-8 minut "na skus". Během té doby přibližně 2x špagety promícháme.

2
Hotovo

Mezitím nastrouháme na jemném struhadle parmazán a pecorino. Když máme špagety uvařené, stáhneme je z plotny a vmícháme do nich sýr. Chvilku mícháme, aby se rozpustil a ihned podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Hrachová polévka
další
Mandlové mléko
předchozí
Hrachová polévka
další
Mandlové mléko

Přidejte svůj komentář