0 0
Tofu karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Karbanátky
200 g vařené quinoa příp. rýže, jáhly....
30 g špaldová mouka
3 stroužky česnek
1 balení tofu natural nebo bylinkové
1 ks vejce
1 ks mrkev
1 lžíce majoránka
1 lžička dijonská hořčice
sůl
Hraška na obalování příp. mouka
na smažení řepkový olej
Restovaný salát
12 ks cherry rajčátka
3 ks červená paprika
3 stroužky česnek
kus brokolice
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej
A ještě
petrželka
citrón
dip dle chuti

Tofu karbanátky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kromě toho, že tofu skvěle nasává chutě marinád, dokáže
i docela slušně srazit horečku. Stačí dát plátky marůdkovi
do dlaní a na plosky nohou :P

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Karbanátky

  • Restovaný salát

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Obilninu můžeme použít zbylou od předchozího dne. Nebo si ji připravíme čerstvě dle zvolené varianty.

2
Hotovo

Nakrájíme česnek a cibuli na malé kousíčky a orestujeme na troše oleje. Tofu nastrouháme spolu s mrkví na jemném struhadle a vše smícháme v misce. Přidáme mouku, majoránku, hořčici, vejce, sůl a promícháme. Rukama tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce a smažíme na oleji dozlatova.

3
Hotovo

Mezitím si omyjeme a nakrájíme zeleninu na menší kusy. Na jiné pánvi rozpálíme olej a rychle na něm orestujeme připravenou zeleninu s lisovaným česnekem, solí a pepřem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vločkový koláč s jablečnou náplní
další
Krémové risotto s krevetkami

Přidejte svůj komentář