0 0
Vepřové plátky pečené v marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 plátky vepřová plec
1 cibule
olej
0,5 bio hovězí bujón
Marináda
2 lžíce kečup
2 lžíce tmavá sojová omáčka
2 stroužky česnek
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce olej
chilli vločky
sůl
Bramborová kaše
4 brambory větší
cca 200 dl mléko
40 g máslo
sůl

Vepřové plátky pečené v marinádě

Trendy:
  • Masožrout

Plátky můžeme udělat z plece, krkovice ale i kýty.

  • 55 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Plátky naklepeme (ne moc do tenka) a případné blanky na okrajích nařízneme ostrým nožem, aby se plátky nekroutily. Do pekáčku nalijeme trošku oleje a na dno položíme maso. Smícháme ingredience na marinádu, spolu s prolisovaným česnekem a maso marinádou vydatně potřeme. Cibuli nakrájíme na nudličky a rozvrstvíme jí po povrchu.

2
Hotovo

Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a přibližně 15 minut pečeme. Až začne cibule zlátnout, maso otočíme a cibuli nahrneme pod maso. Maso podlijeme bujónem rozpuštěným v cca decce vroucí vody. Pekáček zakryjeme a pečeme dalších asi 20 minut. Plátky zase otočíme a vidličkou vyzkoušíme, jsou-li měkké. Zakrytí odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut.

3
Hotovo

V mezičase si uvaříme kaši. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Ohřejeme mléko a rozpustíme máslo. Z uvařených brambor slijeme vodu, zalijeme horkým mlékem a máslem a rozšťoucháme nebo vyšleháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynutý koláč s mákem a švestkami
další
Tatarák z hovězího masa
předchozí
Kynutý koláč s mákem a švestkami
další
Tatarák z hovězího masa

Přidejte svůj komentář