0 0
Brokolicové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brokolicové karbanátky

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na cca 13 ks budeme potřebovat:

    • růžice brokolice
    • 80 g dětské krupičky
    • 80 g hrubé mouky
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 1 vejce
    • 1 cibule
    • sůl, pepř, majoránka
    • trocha Hrašky na obalení (nebo trocha strouhanky a hrubé mouky)
    • řepkový olej

    Smetanový dip

    • 1 zakysaná smetana
    • 1 lžíce nakládaného smetanového křenu
    • 1 lžička dijonské hořčice

    Postup:

    Z brokolice odkrojíme košťál, růžici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře asi 10 minut. Necháme zchladnout, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, osolíme, opepříme, přidáme vejce, majoránku, pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, mouku i krupičku a umícháme v těsto. Lžící nabíráme kusy hmoty a tvarujeme karbanátky, které obalíme v Hrašce (nebo v mouce smíchané s trochou strouhanky).

    Smažíme na troše oleje z obou stran dozlatova. Podáváme se smetanovým dipem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Makovec se švestkami
    další
    Řízečky z hlívy ústřičné
    předchozí
    Makovec se švestkami
    další
    Řízečky z hlívy ústřičné

    Přidejte svůj komentář