0 0
Brokolicové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brokolicové karbanátky

Postup přípravy

Sdílet

Na cca 13 ks budeme potřebovat:

  • růžice brokolice
  • 80 g dětské krupičky
  • 80 g hrubé mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, majoránka
  • trocha Hrašky na obalení (nebo trocha strouhanky a hrubé mouky)
  • řepkový olej

Smetanový dip

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce nakládaného smetanového křenu
  • 1 lžička dijonské hořčice

Postup:

Z brokolice odkrojíme košťál, růžici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře asi 10 minut. Necháme zchladnout, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, osolíme, opepříme, přidáme vejce, majoránku, pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, mouku i krupičku a umícháme v těsto. Lžící nabíráme kusy hmoty a tvarujeme karbanátky, které obalíme v Hrašce (nebo v mouce smíchané s trochou strouhanky).

Smažíme na troše oleje z obou stran dozlatova. Podáváme se smetanovým dipem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Makovec se švestkami
další
Řízečky z hlívy ústřičné
předchozí
Makovec se švestkami
další
Řízečky z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář