0 0
Hlívové ragú

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Ragú
300 g plodnic hlíva ústřičná
50 g libová slanina
30 g mražený hrášek
3 stroužky česnek
4 půlky sušená rajčata
2 rajčata
1 cibule
1 mrkev
1 vrchovatá lžíce máslo
1 vrchovatá lžíce hladká mouka
1 kostka kuřecí bio bujón nebo vývar
kousek celer
4 kuličky nové koření
2 bobkový list
drcený kmín
olej
Bramborové knedlíky
500 g vařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžička olej
0,5 lžičky ocet
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hlívové ragú

Trendy:
  • Masožrout

Hlíva ústřičná má unikátní zdravotní benefity pro naše zdraví. Podporuje imunitu
a zvyšuje obranyschopnost organizmu.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Ragú

  • Bramborové knedlíky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli zchladnout a ještě teplé oloupeme. Prolisujeme nebo najemno nastrouháme. Přisypeme mouku a krupici, vyklepneme vejce, přidáme olej a ocet, osolíme a zpracujeme těsto. Utvoříme kulaté knedlíky a vaříme v osolené vodě 10 minut. Pak vyndáme děrovanou naběračkou a odložíme do trouby, aby nevychladly.

2
Hotovo

Nakrájíme si všechny ingredience na ragú. Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a také nakrájíme na kousky. Ve čtvrt litru horké vody rozpustíme bujón. V malém rendlíku roztavíme máslo a zarestujeme v něm mouku. Utvoříme zlatavou jíšku.

3
Hotovo

V kastrole rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Přihodíme nakrájenou slaninu a česnek a opékáme. Přidáme pokrájenou mrkev s celerem, koření a zalijeme vývarem. Přiklopíme a pět minut dusíme. Pak přihodíme čerstvá i sušená rajčata a hlívu. Ještě 5 minut dusíme. Do jíšky nalijeme trochu vody, rozředíme a nalijeme do ragú. Přisypeme hrášek a ještě dvě minuty povaříme, případně doředíme a dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Smetanový borůvkový krém s karamelizovanými ořechy
další
Pestrý salát s cizrnou
předchozí
Smetanový borůvkový krém s karamelizovanými ořechy
další
Pestrý salát s cizrnou

Přidejte svůj komentář