0 0
Hummus s pita chlebem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Hummus
300 g vařené cizrna
cca 4 lžíce olivový olej
2 stroužky česnek
1 lžíce tahini sezamová pasta
citrónová šťáva
hrst hladkolistá petrželka
sůl
mletý pepř
Pita
250 g hladká mouka
125 ml vlažná voda
3 g droždí sušené
1 lžička olivový olej
1/2 lžičky sůl
špetka cukr

Hummus s pita chlebem

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Hummus je starý Metuzalém.
Prý je nejstarším jídlem na světě.
A navíc nikdo přesně neví, kdo ho kdy vymyslel.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Hummus

  • Pita

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cizrnu den předem propláchneme a namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme v nové vodě doměkka.

2
Hotovo

Cizrnu slijeme a necháme v ní trošku vody. Pak jí s vodou, olejem, citrónovou šťávou, solí, pepřem a lisovaným česnekem dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dobře nám k tomu může posloužit i ponorný mixér a vyšší nádoba. Do rozmixované hmoty vmícháme posekanou petrželku. Pomazánka chutná teplá i studená.

3
Hotovo

Připravíme si placky. Ve vlažné vodě rozpustíme sušené droždí s trochou cukru a po chvilce vmícháme ostatní ingredience. Prohněteme vláčné těsto a přikryjeme čistou utěrkou. Na teplém místě necháme asi půl hodinky vykynout. Potom z něj uválíme váleček a nakrájíme na 6 malých dílků. Každý díl vyválíme na tenkou placičku a necháme odpočinout 10 min. pod utěrkou.

4
Hotovo

Troubu rozpálíme na 200 st. C zároveň s plechem. Když je rozehřátá, vkládáme placky dovnitř na plech a pečeme cca 3 minuty. Placky neobracíme. Když se nafouknou a udělají se na nich zlatavé skvrny, jsou hotové.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pohanková kaše s ovocem a mandlemi
další
Rybí karbanátky

Přidejte svůj komentář