Ingredience
- 400 g kysané zelí
- 2 jablka
- 1 lahůdková cibulka
- olivový olej
- sůl
A ještě
- 80 g vlašské ořechy
- 2 lžíce javorový sirup
- 1 lžíce olej
- chilli vločky
Postup přípravy
Receptem na tento salát jsem přispěla do on-line vydání Bylinkového magazínu.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Zelí ochutnáme, a je-li hodně kyselé, propláchneme jej vodou a necháme okapat. Překrájíme a přendáme do misky. Jablka omyjeme, osušíme a odstraníme jádřince. Jablíčka neloupeme. Nakrájíme je na kostičky a přimícháme k zelí. Přidáme i pokrájenou cibulku, zejména zelenou část, aby salát byl hezky pestrý. Zakápneme olejem, lehce osolíme a promícháme. Rozdělíme na mističky. |
2 Hotovo | Ořechy nahrubo posekáme a nasypeme je do pánve na rozehřátý olej. Za velmi častého míchání opékáme. Když začnou vonět, přilijeme javorový sirup a okořeníme chilli vločkami. Ještě chviličku restujeme a pak ořechy posypeme salát. |