0 0
Salát z kysaného zelí s jablky a ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g kysané zelí
2 jablka
1 lahůdková cibulka
olivový olej
sůl
A ještě
80 g vlašské ořechy
2 lžíce javorový sirup
1 lžíce olej
chilli vločky

Salát z kysaného zelí s jablky a ořechy

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kvalitní kysané zelí je vitamínovou bombou.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Receptem na tento salát jsem přispěla do on-line vydání Bylinkového magazínu.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zelí ochutnáme, a je-li hodně kyselé, propláchneme jej vodou a necháme okapat. Překrájíme a přendáme do misky. Jablka omyjeme, osušíme a odstraníme jádřince. Jablíčka neloupeme. Nakrájíme je na kostičky a přimícháme k zelí. Přidáme i pokrájenou cibulku, zejména zelenou část, aby salát byl hezky pestrý. Zakápneme olejem, lehce osolíme a promícháme. Rozdělíme na mističky.

2
Hotovo

Ořechy nahrubo posekáme a nasypeme je do pánve na rozehřátý olej. Za velmi častého míchání opékáme. Když začnou vonět, přilijeme javorový sirup a okořeníme chilli vločkami. Ještě chviličku restujeme a pak ořechy posypeme salát.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní kari s krůtím masem
další
Pohankový nákyp se slzovkou
předchozí
Pikantní kari s krůtím masem
další
Pohankový nákyp se slzovkou

Přidejte svůj komentář