• Snědeno.cz
  • Houby
  • Ragú z uzeného tempehu s shitake houbičkami zapečené pod bramborovým pyré
0 0
Ragú z uzeného tempehu s shitake houbičkami zapečené pod bramborovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 balení uzený tempeh
100 g shitake houbičky
100 ml bílé víno
50 ml rajčatové pyré
3 stroužky česnek
2 lžíce sojová omáčka
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 lžička zeleninový bio bujon sypký
kousek celer
několik větviček rozmarýn
dle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
olej
A ještě
cca 6 ks brambory
30 g máslo
20 g parmazán
1 dl šlehačka
sůl
drcený kmín

Ragú z uzeného tempehu s shitake houbičkami zapečené pod bramborovým pyré

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Shitake - Houževnatec jedlý, je pravděpodobně vůbec nejzdravější houbičkou, kterou můžeme ochutnat. Má jemnou kořeněnou vůni a pikantní chuť.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a opékáme, až se zelenina rozvoní. Potom přidáme nahrubo nastrouhaný tempeh, pokrájené houbičky a prolisovaný česnek. Chvíli opékáme. Zalijeme vínem, necháme vydusit a přidáme bujón, rajčatové pyré, pepř, celou větvičku rozmarýny a sójovou omáčku. Pár minut restujeme, podlijeme ještě pár lžícemi vody a necháme vodu opět vypařit. Vyndáme rozmarýnu.

2
Hotovo

V mezičase si uvaříme v osolené a okmínované vodě brambory. Když jsou měkké, slijeme vodu, dáme do nich máslo a šlehačku a šťouchadlem na brambory rozdrtíme na kaši. Nakonec vmícháme i strouhaný sýr.

3
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem, rozprostřeme do ní tempehovou směs a navrch rozetřeme bramborové pyré. Ozdobíme větvičkami rozmarýny a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. dozlatova, přibližně 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Banánové muffiny s kokosem a čokoládou
další
Pstruh lososovitý na rozmarýnu

Přidejte svůj komentář