0 0
Žampióny v těstíčku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g žampióny
Těstíčko
60 g hladká mouka
30 ml bílé víno
30 ml šlehačka
30 g sýr parmazánového typu nastrouhaný
1 vejce
1 lžíce bramborový škrob
1 lžíce olej
cca 0.5 lžičky sůl
dle chuti chilli koření
Dip
3 lžíce kečup
3 lžíce majolka
cca 1 lžíce citrónová šťáva
dle potřeby šlehačka
sůl
chilli koření
Salát
5 listů ledový salát
2 mrkev
0.5 kedlubna
olivový olej
sůl

Žampióny v těstíčku

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Žampióny jsou skvělým zdrojem vitamínu D.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Těstíčko

  • Dip

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampióny očistíme ubrouskem. Jsou-li velké, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ideální je ale využít žampióny malé.

2
Hotovo

Z uvedených ingrediencí za pomocí metličky umícháme hustší těstíčko (řídké by ze žampiónů stékalo). Horkovzdušnou fritézu vyložíme pečícím papírem. Žampióny namáčíme v těstíčku a skládáme vedle sebe do košíku fritézy. Fritujeme při 200 st. C cca 18 minut. V polovině žampióny obrátíme.

3
Hotovo

Z kečupu, majolky, citrónové šťávy, chilli koření a soli umícháme dip a doladíme dle vlastní chuti. Pokud bude potřeba ji dosladit, přidáme trošku čekankového sirupu nebo moučkového cukru. Je-li dip hustý, naředíme troškou šlehačky.

4
Hotovo

Salát omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme, kedlubnu olouupeme a obojí nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme v misce, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opět promícháme.

5
Hotovo

Navrch naskládáme žampióny a pokapeme dipem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynuté koláče s tvarohem a ovocem
další
Tagliatelle s vepřovou panenkou a rajčaty
předchozí
Kynuté koláče s tvarohem a ovocem
další
Tagliatelle s vepřovou panenkou a rajčaty

Přidejte svůj komentář