0 0
Vegetariánské karbanátky z tofu a tempehu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 ks tofu natural nebo bylinkové
1 ks tempeh marinovaný
1 dl rýže klidně i z minulého dne a třeba i jinou obilninu: jáhly, pohanku...
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 ks vejce
1 stroužek česnek
1 lžíce bezlepková mouka cizrnová, rýžová, pohanková nebo běžná hladká mouka, pokud nejste bezlepkáři
1 lžíce sojová omáčka
1/2 lžičky drcený kmín
sůl
mletý pepř
Hraška na obalování případně mouka
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetariánské karbanátky z tofu a tempehu

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Udělat domácí tofu je pěkná „šichta“. Výroba zabere několik dlouhých hodin a výsledek nejistý. Mimo jiné je nutná sádra (ano, čtete správně) v potravinářské kvalitě. Nevím jak vy, ale já se raději spolehnu na nějakou dobrou tofárnu.

  • 35 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme párkrát vodou a pak doplníme 1 a půl násobkem vody. Osolíme a uvaříme na rozptylovači plamene doměkka – asi 12 - 15 minut.

2
Hotovo

Nakrájíme česnek a cibuli na malé kousíčky a orestujeme na troše oleje. Tofu nastrouháme spolu s tempehem a mrkví na jemném struhadle a smícháme v misce. Přidáme orestovanou cibuli s česnekem, rýži, mouku, koření, sojovku, vejce, pepř, sůl a promícháme. Rukama tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce nebo mouce. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

3
Hotovo

Přílohu zvolte dle chuti. Nám chutnají s bramborovou kaší, bramborovým salátem, zeleninou i chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kořeněná špendlíková marmeláda
další
Jogurtový koláč s meruňkami a borůvkami
předchozí
Kořeněná špendlíková marmeláda
další
Jogurtový koláč s meruňkami a borůvkami

2 komentářů Schovat komentáře

Hezký den, z receptu se v průběhu vytratila ta předpřipravená rýže. Hádám, že prostě přijde do těsta na karbanátky…?

Přidejte svůj komentář