Ingredience
- 8 brambory
 - 40 g mražený hrášek
 - 5 kyselá okurka
 - 1 jarní cibulka
 - 1 mrkev
 - 1 petržel
 - kousek celer
 Nálev na vaření zeleniny
- 50 ml jablečný ocet
 - 5 kuliček nové koření
 - 1 bobkový list
 - 1 lžička cukr krupice
 - 0.5 lžičky sůl
 Remuláda
- 200 g majonéza
 - 100 g zakysaná smetana
 - 5 lžic nálev z okurek
 - 1 lžíce plnotučná hořčice
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Brambory i se slupkou uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Zatímco se vaří brambory oloupeme zeleninu a zalijeme ji trochou vody, aby byla sotva ponořená. Ochutíme octem, solí, cukrem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a uvaříme doměkka. Vroucí vodou přelijeme hrášek a slijeme. Brambory i zeleninu nakrájíme na kostičky, stejně jako jarní cibulku a okurky. Vše dáme do mísy.  | 
2 Hotovo  | V mističce promícháme majonézu se zakysanou smetanou a hořčicí. Naředíme trochou láku z okurek a dochutíme solí, pepřem a případně trochou jablečného octa. Promísíme s bramborami a necháme odležet v lednici.  | 












