0 0
Telecí líčka na víně

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Telecí líčka
1000 g telecí líčka
500 ml hovězí vývar
300 ml červené víno
30 g špek
2 stroužky česnek
1,5 lžíce koncentrovaný rajčatový protlak
1 lžíce máslo
1 cibule
1 mrkev velká
1 petržel velká
0,25 celer
dle chuti sůl
olej
8 kuliček nové koření
8 kuliček celý pepř
2 bobkový list
Bramborová kaše
8 brambory
200 ml mléko
30 g máslo
sůl

Telecí líčka na víně

Trendy:
  • Masožrout

Z mrkve a petržele si můžeme škrabkou seškrábnout plátky na ozdobení talířů. Ty pak osmažíme v troše oleje.

  • 170 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Telecí líčka

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Líčka zbavíme největších bílých částí. Osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na kostičky a s trošičkou oleje ve větším kastrolu opečeme. Vložíme kousky masa a z obou stran opečeme dozlatova. Troubu předehřejeme na 60 st.. Opečené maso přendáme do pekáčku a vložíme do nahřáté trouby.

2
Hotovo

Do kastrolu přikápneme olej a nasypeme posekanou cibuli s česnekem. Při vyšší než střední teplotě a za častého promíchání restujeme dorůžova. Zeleninu oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k cibuli. Dále opékáme, až bude zelenina zlatavá. To dá omáčce barvu. Když dosáhneme požadované zlaté barvy, zalijeme vínem, přidáme rajský protlak a pár minut dusíme. Přidáme koření, ideálně v balíčku nebo čajovém sítku, a hovězí vývar. Do kastrolu vrátíme maso, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme cca 120 minut.

3
Hotovo

Z kastrolu vylovíme kousky masa a zeleninu dohladka rozmixujeme. V omáčce rozpustíme máslo a maso do ní vrátíme.

4
Hotovo

Půl hodiny před dokončením oloupeme a pokrájíme brambory. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Dáme si ohřát mléko. Z uvařených brambor slijeme vodu, vhodíme do nich máslo a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a šťoucháme, až vznikne hladká kaše.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Chlebíček s pestem a pistáciemi
další
Lasagne s boloňským ragú
předchozí
Chlebíček s pestem a pistáciemi
další
Lasagne s boloňským ragú

Přidejte svůj komentář